Onderhoud

Fort Moermont 44, 4614 GE  Bergen op Zoom

onderhoud1

Onderhoud bij Auto Kivano

Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Auto Kivano heeft deze gegevens van uw autofabrikant, wij weten welk onderhoud voor welke auto nodig is.

 

De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer. Toch blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

 

Met uitzondering van onvoorziene reparaties is van al het benodigde onderhoud een redelijk goede inschatting te maken wanneer het nodig is en wat de kosten zullen zijn. Een accu gaat doorgaans zo’n 4 jaar mee, remblokken voor meestal zo’n 60.000 km en remblokken achter gaan langer mee.  Bij wat oudere auto’s komen daar natuurlijk zaken bij zoals bijvoorbeeld de uitlaat.

 

Wij laten u voordat we aan de reparatie beginnen altijd even weten wat de geschatte kosten zijn. Wanneer u het ermee eens bent dan gaan we door met de reparatie van uw auto. Er gebeurt niks waar u niet vanaf weet.

×