Bandenservice

Fort Moermont 44, 4614 GE  Bergen op Zoom

Banden1

Bandenservice bij Auto Kivano

Vaak wordt er veel te lang op winterbanden doorgereden. Wij, bij Auto Kivano uit Bergen op Zoom vinden dat zonde. Want zodra het kwik boven de 7 graden komt, gaan uw winterbanden hard achteruit. Dan verdwijnt het profiel als sneeuw voor de zon. Bovendien verbruikt u onnodig veel brandstof. Rijden op winterbanden bij zomerse temperaturen gaat dus ten koste van uw portemonnee. Maar erger nog: het gaat ook ten koste van uw veiligheid. Want bij hogere temperaturen hebben winterbanden een veel langere remweg.

 

Zomerbanden zijn bij hogere temperaturen veiliger en zuiniger

Bij 7 graden boven nul ligt dus het omslagpunt. Of beter: omwisselpunt. Dat zeggen wij niet alleen bij Auto Kivano. Dat zeggen alle gerenommeerde garagebedrijven. Bij hogere temperaturen kunt u uw winterbanden het beste omwisselen. Dan is er voor zomerbanden een hoofdrol weggelegd. Deze gaan langer mee en zorgen boven de 7 graden voor minder rolweerstand en dus voor een lager brandstofverbruik. Ze onderscheiden zich door een uitstekende grip op de weg en een perfecte wegligging. Zijn ongehoord stil en bezorgen u optimaal rijcomfort. En staan garant voor een prima afwatering en een korte remweg.

 

Het profiel van een goede zomerband

Als u overstapt op zomerbanden is het natuurlijk belangrijk dat ze in goede conditie zijn. Een nieuwe band heeft, afhankelijk van het type, een profiel tussen de 7 en 9,5 mm. Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar dat is echt het absolute minimum. Wij adviseren u echter de band al eerder te vervangen. Want hoe minder profiel u hebt, hoe langer uw remweg en hoe groter de kans op aquaplanning. Wij sturen u graag veilig op weg.

 

Gouden tip met de euro

De gouden rand van de 1 euro munt is precies 3 mm dik. Wilt u checken of uw band nog goed is? Stop deze munt dan tussen het profiel van uw band. Steekt er iets van de gouden rand boven het profiel van uw band uit? Dan is het hoog tijd voor een gouden wissel naar nieuwe zomerbanden.

 

Uw winterbanden verdienen een mooie opslag

Auto Kivano aan de Fort Moermont 44 in Bergen op Zoom slaan wij uw winterbanden graag voor u op. Dat doen wij voor een aantrekkelijk lage prijs. Nauwkeurig gecodeerd en onder perfecte condities. Ze zijn dan meteen verzekerd. Voor het omwisselen van uw banden hebben we een mooie ‘formule’ ontwikkeld. U maakt kort van tevoren een afspraak met ons. Wij zorgen dan dat uw banden op het gewenste tijdstip klaarstaan voor een snelle pitstop. Maak een afspraak met ons maken via 0164 – 235 613 of via het online formulier.

×